Політика

У Житомирі організатора акції на підтримку ТВі викликають у міліцію

10 September 2012, 22:47

10 вересня Владиславу Пучичу, який подавав заявку на проведення акції на захист телеканалу ТВІ у Житомирі, принесли повістку.

Про це Житомир.info повідомив сам Влад Пучич.

«Повістку принесли сьогодні біля 20:00 додому. Дружина взяла її й відразу перетелефонувала мені. Також поспілкувався з міліціонером, який просто усно переказав, що викликають на завтра в Богунський райвідділ УМВС, хочуть поспілкуватися з приводу суботньої акції на майдані Соборному», - каже Влад та припускає, що у міліції, найвірогідніше, будуть складати адмінпротокол за проведення акції.

Влад Пучич подав офіційне повідомлення про акцію «Захистимо свободу слова» за адресою: м.Житомир, майдан Соборний. Акція була проведена зранку, 8 вересня біля фонтану, що знаходиться поруч з майданом. Близько 50 активістів розгорнули 42-метровий банер з написом «Захисти ТВІ, підтримай свободу слова».

«Судовим рішенням заборонено громадянину Фурлету І.В. проводити акцію «Захистимо ТВі» за адресою: майдан Соборний, 1. Але ми проводили акцію не біля будівлі по Соборному, 1, а біля фонтану. Ще одним містом де заборонили акцію став Харків. Вони змінили місце. Окрім того в ситуацію втрутився правозахисник Євген Захаров, однак ніяких подальших дій у Харкові не послідувало», - каже Пучич.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 7 вересня Житомирськй окружний адміністративний суд заборонив Івану Фурлету проводити у День міста, 8 вересня, акцію на підтримку ТВі за адресою майдан Соборний,1.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі