Місто

«Покращення» добралося до Старого бульвару в Житомирі – хочуть вирубати більше сотні дерев

15 August 2013, 18:34

 117 дерев і 24 кущі планують зрізати під час реконструкції Старого Бульвару у Житомирі. Щоправда, в акті обстеження, розміщеному на сайті міськради, Житомир.info нарахував 114 дерев і 25 кущів.

На думку членів комісії, яка обстежувала зелені насадження, більша частина з них аварійні, інші заважають встановленню нового освітлення, тому підлягають знесенню. У якому стані кущі в акті не сказано, відсутня й інформація про стан 2 лип, що позначені як «нахилені».

Отже із 114 дерев аварійними (стан «незадовільний») комісія визнала лише 63, 39 знаходяться у «задовільному» стані і 10 у «доброму».

За словами директора КП «Зеленбуд» Валерія Дев'ятка, «задовільні» дерева ще можуть прослужити 3-5 років. Але ними, як і деревами у доброму стані, готові пожертвувати заради «світлого» ілюмінованого майбутнього.

Валерій Дев'ятко запевняє, що у масштабах Старого Бульвару, сотня дерев це не велика втрата, житомиряни її не відчують: «Ми домовилися з міськсвітлом, що живі, хороші дерева ми будемо обходити, а зрізати будемо тільки дійсно аварійні. Сто чотирнадцять  дерев - капля в морі для Старого Бульвару. Там на сьогодні більше 600 дерев».

В інспекції з благоустрою міста поки від коментарів відмовляються і кажуть, що складений акт не означає видалення всіх зазначених в ньому дерев, радять дочекатися громадських обговорень. В екологічній інспекції та управлінні комунального господарства обіцяють дати коментар у понеділок.

А поки чиновники мовчать, говорять житомиряни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі