Місто

Для проведення реконструкції на Старому бульварі у Житомирі зріжуть більше 100 дерев, на Михайлівській – майже 30

9 August 2013, 13:19

 У зв’язку з реконструкцією вулиці Михайлівської влада Житомира має намір дозволити зрізати 27 дерев, а на Строму бульварі 117 дерев та 24 кущі заважають встановленню нового освітлення.

Проект рішення міськвиконкому про видалення зелених насаджень опублікований на офіційному сайті Житомирської міськради.

У розпорядженні Житомир.info є акти обстежень зелених насаджень на Михайлівській та на Старому бульварі

«Обстежено зелені насадження по вул.Михайлівській в зв'язку з проведенням капітального ремонту мереж водо-, теплопостачання та водовідведення, комунікаційної і кабельної електромережі, та відновлення світлового режиму в будівлях, що знаходяться на зазначеній вулиці. Під час обстеження комісією виявлено 27 дерев породи «липа», а саме: 8 дерев, які підлягають видаленню в зв'язку з порушенням світлового режиму в будівлях; 6 дерев, які підлягають видаленню в зв'язку з незадовільним станом (мають дупла, викривлені, технічно пошкоджені стовбури, сухі гілки); 13 дерев підлягають видаленню, в зв'язку з проведенням  капітального ремонту інженерних мереж», - йдеться в акті від 17 червня ц.р.

Комісія рекомендує негайно провести роботи по знесенню дерев.

Зелені насадження на Старому бульварі обстежували у зв'язку з проведенням «капітального ремонту з електроосвітлення відповідно до проектної документації».

На першому бульварі планують знищити 35 дерев та 11 кущів, на другому – 36 дерев та 3 кущі, на третьому, біля арки – 46 дерев та 10 кущів. Всього 117 дерев та 24 кущі.

«Комісія рекомендує негайно провести роботи по  їх знесенню без нарахування відновної вартості», - йдеться в акті обстеження зелених насаджень на Старому бульварі.

Як повідомляв Житомир.info, роботи по реконструкції Михайлівської планують розпочати у вересні, на Старому бульварі планують в рамках реконструкції висадити замість зрізаних дерев клени Друмонді, пурпурові яблуні і плакучі шовковиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі