Політика

Бюджетна комісія підтримала пропозицію Сухомлина щодо створення безперешкодного доступу до Житомирського драмтеатру

17 January 2014, 15:11

17 січня в ході засідання члени постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності підтримали пропозицію депутата Житомирської облради Сергія Сухомлина щодо необхідності створити для маломобільних осіб безперешкодний доступ до вхідної групи, глядацького залу та вбиральні у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги.

Профільна комісія ухвалила рішення про передбачення у бюджеті облради на 2014 рік необхідних коштів. Виділення грошей планується у два етапи: спочатку 100 тисяч гривень на виготовлення технічної документації, а після її готовності буде виділено необхідну суму згідно техдокументації для проведення переобладнання та ремонтних робіт у драмтеатрі.

«Вирішення цього питання впродовж багатьох років потребують тисячі житомирян, які мають проблеми зі здоров’ям і пересуваються на інвалідних візках. Вони могли б відвідувати театри частіше, але кожен візит перетворюється на подолання бар’єрів. В межах обласного бюджету 1 мільйон чи півтора мільйони гривень - це цілком реальна сума, яку можна виділити для необхідного ремонту та переобладнання драмтеатру, і дати людям рівну можливість бувати у театрі. Сподіваюсь, депутати обласної ради з розумінням поставляться до проблеми і буде виділено всю необхідну суму, визначену технічною документацією», - сказав Сергій Сухомлин.

Після розгляду на профільній комісії за відповідне рішення мають проголосувати депутати на сесії облради. Найближче засідання сесії Житомирської обласної ради відбудеться 23 січня.

Прес-служба фракції «Фронт Змін» у Житомирській обласній раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі