Політика

Народна рада у Житомирі створена для забезпечення комунікації між владою і людьми, - Зубко

28 January 2014, 08:25

 27 січня у Житомирі зібралися на друге засідання нещодавно створеної Народної ради, щоб обговорити подальші плани. Серед присутніх були представники громади, міські та обласні депутати. На засідання також приїхали двоє депутатів Верховної ради - Олександр Мирний зі «Свободи» та житомирський нардеп Генадій Зубко.

Виступаючи перед громадою, Зубко наголосив на тому, що саме завдяки зусиллям і злагодженим діям житомирян вдалося створити Народну раду.

«Чому сьогодні з'явилася необхідність створення такої Народної ради? Тому що сьогодні багато хто не розуміє, що відбувається в країні і не відчуває, що їх чують. Люди не відчувають, що є комунікація між владою і людьми», - сказав депутат Верховної Ради.

Пояснити громаді, чим саме має займатися новостворений орган узявся правозахисник Олексій Ясюнецький. За його словами, Народна рада є єдиним органом у місті Житомирі, який має право розглядати і вирішувати питання, що стосуються суспільно-політичної ситуації, яка склалася внаслідок масових протестів в Україні. Основною метою її створення є налагодження переговорного процесу між житомирянами та владою. Крім того, Ясюнецький наголосив на тому, до складу Народної ради міста Житомира можуть увійти не лише депутати міської ради, але й представники громадськості, мешканці міста Житомира.

Також депутатами Народної ради було вирішено ініціювати скликання позачергової сесії обласної ради для врегулювання ситуації на Житомирщині. Контролювати процес доручили депутату обласної ради Руслану Годованому.

«Сьогодні зранку на ім'я голови облради ми надіслали відповідний лист з підписами депутатів. Тому є пропозиція до депутатів Народної ради зараз проголосувати за це звернення і запросити в зал голову облради Запаловського Йосипа Антоновича для того, щоб проінформувати його про прийняті рішення і про скликання позачергової сесії», - запропонував Годований.

На відміну від міського голови Володимира Дебоя, який терміново поїхав у справах, Йосип Запаловський виступив на засіданні Народної ради. Він підтримав ініціативу громади і пообіцяв, що позачергова сесія облради відбудеться вже у цю середу, 29 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі