Політика

Житомирські націоналісти пропонують 9 травня не перекривати вулиці та заборонити червоні прапори

15 April 2014, 10:01

 Житомирські націоналісти пропонують заборонити 9 травня перекривати вулиці та вивішувати червоні прапори.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного проводу ОУН.

«Для уникнення суспільної напруги та громадянських сутичок в день 9 травня пропонуємо заборонити в судовому порядку перекриття вулиць, підняття та вивішування прапорів неіснуючої держави СССР, червоних прапорів 150 дивізії, прапорів антиукраїнської партії КПУ на території Житомирської області», - йдеться у зверненні, яке направлене до губернатора Кізіна та виконувача обов’язків мера Житомира Цимбалюк.

Натомість обласний провід ОУН надав свої пропозиції щодо дня вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Зокрема, пропонується провести в квітні-травні низку культурно-просвітницьких заходів, присвячених національно-визвольній боротьбі українців під час Другої світової війни: демонстрація фільмів, публікації в ЗМІ, тематичні виставки та ідеологічні вишколи, поширення соціальної реклами.

Вшановувати пам'ять жертв Другої світової війти ОУН пропонує «в один день з усім світом» – 8 травня.

«8 травня весь цивілізований світ вшановує пам’ять жертв Другої світової війни. Лише імперська держава Росія святкує 9 травня як день своєї перемоги, перемоги над мільйонами власних людей, перемоги над народом знову окупованих України, Білорусі, Молдови, Латвії, Литви, Естонії та встановлення комуністичного протекторату над частиною країн Європи. Росія, втративши після розпаду СССР контроль над колишніми колоніями, не змирилась з цим. Зараз йде намагання відірвати бодай частину України і повернути її в московське рабство. Відбулась анексія Криму, розвивається «кримський» сценарій і на сході України. В таких умовах закінчення Другої світової війни відзначати в Україні як день перемоги є неприпустимим. Для України це не є торжество, це допомога російським імперським силам знову підпорядкувати Україну російським інтересам», - наголошують націоналісти.

Як повідомляв Житомир.info, міська влада вже підготувала проект рішення виконкому щодо святкування у Житомирі 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі