Суспільство

Житомирським підприємцям розповіли, як «відхреститися» від проведення перевірок

23 April 2014, 12:57

 Сектор представництва Держпідприємництва України в Житомирській області нагадує підприємцям, що з лютого 2012 року діє заборона на проведення перевірок органами державного нагляду (контролю) щодо:

фізичних осіб - підприємців, які не зареєстровані платниками податку на додану вартість, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику;

юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, що передбачає включення податку на додану вартість до складу єдиного податку, діяльність яких не віднесена до високого ступеня ризику.

Виключення становлять: позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням санітарного законодавства та перевірки за скаргами споживачів; проведення органами Пенсійного фонду України планових та позапланових перевірок платників, віднесених до середнього ступеня ризику.

Це визначено Законом України від 23.02.2012 № 4448-VI «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб - підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності».

«Незнання законів не звільняє від відповідальності за їх порушення, в свою чергу, знання їх вимог може неабияк допомогти підприємцю розтлумачити популярно «нерадивому» перевіряючому норми цих законів», - наголошують в житомирському представництві Держпідприємництва.

За консультаціями, з питаннями та пропозиціями житомиряни можуть звертатися до представництва в Житомирській області: електронна пошта nachasprava@ukr.net або залишати коментарі на сторінці в фейсбук DSRPPZhitomir.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі