Політика

Віктор Развадовський наполягає на ротації мобілізованих учасників АТО та продовжує перейматися питанням їх захисної амуніції

22 July 2014, 09:26

Те, що збройний конфлікт на Сході країни позитивно розв’язати в короткостроковій перспективі уже не вдасться, стає дедалі очевидніше.

Дорогоцінний час для такого розвитку подій безнадійно втрачено. Поява у проросійських терористів та сепаратистів важкого та високотехнологічного озброєння, аж до самохідних зенітно-ракетних комплексів «БУК», обстріл наших захисників Батьківщини реактивними системами залпового вогню «Град» не тільки з територій вітчизняного Донбасу, в якому безчинствують бандити, а й із-за кордону, польоти в українському небі російських військових літаків та гелікоптерів, наша неспроможність контролювати російсько-український кордон, цинічна поведінка північно-східного сусіда навіть щодо збитого «Боїнга-777» поблизу Донецька, про що свідчать повідомлення й у закордонних ЗМІ, сподіватися на швидке переможне завершення антитерористичної операції, на жаль, не дозволяє, - вважає учасник бойових дій в Афганістані, перший заступник голови парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Віктор Развадовський.

«Попередня оцінка державних чиновників Західної Європи подій на південному сході України вже повернулася трагічними наслідками і до їх громадян. Висловлюючи щирі співчуття з приводу невинно убитих 17 липня поточного року 298 пасажирів та членів екіпажу повітряного судна малайзійських авіаліній рейсу МН17, очікую, що ставлення цивілізованого світу до того, що відбулося в Криму та зараз коїться на території Донецької і Луганської областей, у подальшому виявиться відповідальнішим», - заявив народний депутат України.

Вимагає змін наш земляк і від керівництва силового блоку країни. Так, минулого тижня, зважаючи на вище наведене, Віктор Развадовський письмово звернувся до Міністра оборони України з пропозицією провести ротацію тих мобілізованих українських військових, котрі понад 90 днів беруть участь в АТО.

«При цьому слід уникнути помилок, допущених військкоматами раніше, – врахувати соціальний статус, фізичний стан та наявність у мобілізованих відповідної військової підготовки», - зауважив, коментуючи цього листа, народний обранець.

А задля більшої безпеки наших силовиків продовжується реалізація народним депутатом акції по укомплектуванню їх захисним одягом: цього тижня їм слідом за бронежилетами буде передано сучасні куленепробивні кевларові шоломи.

Прес-служба народного депутата України Віктора Развадовського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі