Суспільство

Мешканці Житомирської області розмальовують національними символами зупинки, старі будівлі та паркани

30 August 2014, 10:57

За останні понад півроку в зв’язку з критичними подіями в Україні серед жителів Житомирської області неабияк зріс рівень патріотизму. Люди намагаються будь-яким способом продемонструвати свою любов до рідної країни, показати, що вона єдина. На будинках з’являються синьо-жовті стяги, а стіни, паркани, стовпи розмальовують у національні кольори та українську символіку.

В селах Житомирської області люди проявляють неабиякий креатив.

В селі Врублівка Романівського району місцева художниця розфарбувала автобусну зупинку. На синьо-жовтому фоні намалювала гніздо лелек, герб України, обереги. А в самому селі діти намалювали на всіх стовпах синьо-жовті стяги.

В селищі Миропіль на Романівщині синьо-жовтою стала вся центральна площа. Активісти пофарбували всі паркани на ринковій площі.

В смт Романів спочатку хтось намалював національні прапорці на деревах вулиці Небесної сотні. Згодом синьо-жовтими стали паркан, лавки та столики біля одного з місцевих магазинів. Біля автомийки в мікрорайоні ПМК на паркані з’явилося патріотичне графіті, де наче на вишитому полотні зображений прапор і герб нашої держави.

А в мікрорайоні колишнього склозаводу місцеві жителі розмалювали старий хлів. Його поштукатурили, а потім розмалювали самі ж мешканці вулиці. Хто як вмів. Намалювали маки, соняхи, волошки, герб України, дівчину і хлопця, написали Гімн України. На дах встановили український прапор, а над вулицею вивісили великий синьо-жовтий банер з надписом «Слава Україні! Героям Слава!».

Не всі в захваті від такого масового розмальовування в синій і жовтий кольори. Особливо людей обурює використання національної символіки біля барів.

«Ніхто ж не задумується над тим, що кожного вечора українську святиню паплюжать. З місцевого розважального закладу люди на підпитку ходять в туалет під той синьо-жовтий паркан», - скаржаться мешканці Мирополя.

Серед невдоволених є й думка, що краще б гроші віддали на армію, аніж розмальовували дерева чи стовпи.

А от противників художнього розмальовування не має. Навпаки, зупинка у с. Врублівка стала місцем, де зупиняється для фото на пам’ять багато проїжджих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі