Політика

Голова громадського люстраційного комітету зустрівся з працівниками «ЖЛ»

30 September 2014, 11:19

Проблеми люстрації та призначень на державні посади обговорювали на кондитерській фабриці «ЖЛ». Під час зустрічі з працівниками фабрики голова громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв розповів головні аспекти прийнятого Закону про люстрацію. За словами громадського діяча, цей закон є надважливим для українського суспільства, втім сама процедура люстрації потребує значних зусиль і від людей.

«Я звичайний громадянин, ніякий не посадовець, і я буду домагатись, щоб цей закон виконувався на рівні центральних органів влади. І боюся, що знову доведеться носити шини і доведеться носити когось в сміттєві баки, ну вони самі точно не підуть», - розповідає голова громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв.

Під час зустрічі з працівниками фабрики Єгор Соболєв також озвучив основні вимоги Закону про очищення влади.

«Всі люди, які під час Майдану займали керівні посади, це мається на увазі генеральний прокурор, міністр внутрішніх справ, голова служби безпеки, голова служби зовнішньої розвідки, далі люди, які очолювали структурні підрозділи, наприклад, податкову міліцію, а також, люди які очолювали усі обласні управління органів, що я назвав, вони мають піти з органів державної влади з забороною повертатись туди протягом десяти років. Усі, хто допомагав Путіну в його нападі на Крим, Одесу, Донбас, так само повинні піти з органів влади. Ми вимагаємо, щоб усі люди, які є походженням з КДБ, залишили українську владу. Чи то люди працювали в КДБ, чи то вони співпрацювали з КДБ, чи вони вчились в школах КДБ - вони мають піти», - переконує Соболєв.

Голова громадського люстраційного комітету каже: працівникам та іншим громадянам потрібно долучатись до процесу люстрації та вимагати від чиновників виконувати Закон.

«Я всіх дуже закликаю, коли президент Порошенко підпише закон, а я сподіваюсь, що він це обов’язково зробить, кожному з нас потрібно ставати головними люстраторами. Дуже важливо щоб в кожному місті, кожному районі великого міста, районі чи невеличкому містечку, селі були так само люди, які вимагають виконання цього закону», - розповідає громадський діяч.

Також під час зустрічі Єгор Соболєв відповів на запитання працівників фабрики та подякував їм за їх «солодку справу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі