Політика

Сергій Адам’як звернувся до суду, щоб довести факти обману виборців

24 October 2014, 17:45

В той час, як на Житомирщині районні газети рясніють заголовками про те, що командир 95-ї аеромобільної бригади підтримав кандидата у нардепи по 67-му виборчому округу Развадовського, командування бригади спростувало цю інформацію.

«Особовий склад 95-ї житомирської окремої аеромобільної бригади вважає недопустимим та цинічним той факт, що використовується військові формування у власних політичних цілях в той час, коли гинуть наші хлопці на сході України, обороняючи кордони та її цілісність. Військові - поза політикою», - йдеться у листі, підписаному командуванням і особовим складом 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Команда кандидата у нардепи Сергія Адам’яка, який балотується по тому ж виборчому округу, звернулася до суду, щоб довести - їх опонент Развадовський вводить в оману виборців, бо розповсюджує неправдиву інформацію, зокрема, й про те, що він не голосував за диктаторські закони 16 січня.

«Він цинічно відмовляється від того, що голосував за «драконівські» закони, хоч на сайті Верховної Ради значиться протилежне. Треба відрізняти поняття: людина покаялась і сказала привселюдно «Я голосував, я піднімав руку, я прошу вибачення в українського народу» - це одне, а коли особа каже, що це не я і хата не моя, то він підло бреше», - каже довірена особа кандидата у народні депутати України Сергія Адам'яка Сергій Кирич.

Втім, Житомирський окружний адміністративний суд, розглянувши справу, відмовив Сергію Адам’яку у задоволенні позову.

«Є чітка норма про вибори народних депутатів, яка забороняє будь-яким особам застосовувати обман з метою впливу на волевиявлення виборців. Але судді, як то кажуть, умили руки, написали: якщо ми вважаємо, що це є недостовірна інформація, то звертайтеся до засобів масової інформації і нехай вони надають спростування. Судді фактично самоусунулися, адміністративне судочинство у Житомирській області не працює, знаючи, що на вибори відведений дуже короткий час, вони по формальним причинам нам відмовили. Вони сказали: йдіть у загальні суди, там виясняйте достовірність інформації», - розповів Сергій Кирич.

Вже найближчим часом Сергій Адам’як знову збирається звернутися до суду і впевнений, що таки доб’ється справедливого рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі