Суспільство

Мисливці Житомирської області можуть готувати рушниці: 1 листопада - відкриття сезону полювання

31 October 2014, 15:16

На території Житомирської області з 01 листопада 2014 року відкрито полювання на парнокопитних тварин, а з 08 листопада - на хутрових звірів.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба державної екологічної інспекції в Житомирській області з посиланням на заступника начальника Сергія Зибалова.

Інспектори Державної екологічної інспекції у Житомирській області нагадують мисливцям, що з метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, а також середовища їх перебування забороняється полювання без належного на те дозволу, а саме:

-       посвідчення мисливця;

-       щорічної контрольної картки  обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

-       дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки, дозволу на діагностичний та селекційний відстріл, тощо);

-       відповідно дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;

-       полювання на тварин, які не зазначені у дозволах на добування мисливських тварин, або понад встановлену в цих дозволах норму;

-       паспорту на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Забороняється також полювання в заборонених для цього місцях – у заповідниках, межах населених пунктів та на відстані ближче 200 м від них, а також у темний період доби (пізніше години після  заходу сонця і раніше години до його сходу), з використанням вибухових речовин та руйнуванням жител тварин та птахів.

За порушення правил полювання та термінів полювання особи можуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 85 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від шести (102 грн.) до шістдесяти (1020 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від тридцяти (510 грн.) до дев’яноста (1530 грн.) неоподатковуваних мінімумів.

Прес-служба інспекції нагадує: полювання на тварин, що занесені до Червоної книги України, карається штрафом від ста (1700 грн.) до двохсот (3400 грн.) неоподатковуваних мінімумів, громадськими роботами або обмеженням волі на строк до трьох років.

У разі виявлення фактів браконьєрства на території Житомирської області людей просять телефонувати за номером «гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області (0412) 46-49-54.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі