Суспільство

Житомирські активісти приїхали до Києва, щоб відзначити річницю Євромайдану

22 November 2014, 15:31

21 листопада тисячі людей зібралися на майдані Незалежності у Києві, щоб відзначити річницю початку Євромайдану - День Гідності та Свободи. Вшанувати пам’ять загиблих під час протистоянь, а також згадати події української революції на центральну площу Києва приїхали і житомирські активісти.

Народний депутат України Борислав Розенблат каже - щоразу проходячи центральними вулицями Києва досі згадує події, які стали переломним моментом у новітній історії України.

«Ми разом з нашими товаришами зібрались тут для того, щоб вшанувати пам’ять тих людей, які загинули за нашу країну, за незалежність нашої країни, за нашу волю. І ви пам’ятаєте те гасло, яке висіло на тій «йолці»: «Смерть, або воля. Воля, або смерть». І сьогодні ми вибороли свою волю. Сьогодні наші хлопці там, на сході, теж виборюють волю нашої країни. І коли я сьогодні чую ті гасла «Слава Україні!» - це найгостріший момент, найчарівніший момент в житті, коли ми тут знову разом з вами в тій аурі, в тій атмосфері, яка дійсно зробила нашу країну вільною. І я вважаю, що пройде деякий час і ми будемо справжньою європейською країною», - розповів Борислав Розенблат.

Громадський активіст Андрій Борейко додає, що на Майдані були справжні патріоти, і кожен українець має пам’ятати про тих, хто зробив в Україні революцію ціною власного життя.

«Ми повинні бути тут, ми повинні бути на цьому місці, де патріоти дійсні, яких виплекала українська земля, поклали своє життя», - сказав Андрій Борейко.

Журналіст Назарій Томчук каже, що досі пам’ятає день, коли вперше приїхав на Євромайдан.

«Я не вірю, що це рік пройшов. Здається, що це нещодавно був майдан. Ніби я прийшов і це тільки продовження того, що було тоді. І тоді ми стояли за ці європейські цінності - за гідність, за те, що людина повинна бути понад усе. Зараз кажуть – «Україна понад усе», але Україна - це ми з вами. І, можливо, за цей рік ми змінили не до кінця, ми встигли змінити тільки владу», - відмічає Назарій Томчук.

Громадський активіст Владислав Пучич додає, що варто пам’ятати про те, що українці ще не досягли своєї мети, і Майдан продовжується досі.

«І ми розуміємо, що система ще залишилась, що Майдан насправді ще не закінчився. З одного боку ми показали свою силу, з іншого боку - нам ще багато всього потрібно змінити», - каже Владислав Пучич.

Активісти запевняють - житомиряни були на Євромайдані з першого ж дня і продовжуватимуть відстоювати його цінності й надалі. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі