Суспільство

У “Сонячному домі” в Житомирі відзначили День святого Миколая

20 December 2014, 17:31

Театралізованим дійством, віршами, танцями та, звичайно, подарунками відзначили День святого Миколая у житомирському центрі соціально-психологічної реабілітації "Сонячний дім". Директор центру розповідає: 19 грудня - свято не тільки для дітей, а й для працівників, тому кожен рік в цей день в закладі багато гостей. 

“Наш заклад, коли ми були притулком, був відкритий на 19 грудня, це було наше професійне свято, ми собі його так зробили. Потім нас реорганізували в центр, але свято - День народження центру - так і залишилось 19 грудня. І от до нас в цей день люди приходять до нас самі, самі нам допомагають, дарують дітям подарунки, спілкуються з дітьми, ну, і діти раді”, - каже директор Центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Сонячний дім" Валентина Сінько.

Вихованці центру розповідають: писали листи святому Миколаю і отримали подарунки саме ті, які замовляли.

За словами заступника голови Житомирської обласної ради Руслана Годованого, дуже важливо підтримувати дітей, які потрапили в складну життєву ситуацію. І робити це потрібно не лише у свята.

“Ці діти тут в цьому будинку не по своїй волі, в них склалось таке життя, і змушує тут бути не тільки в цей день. Я вже два роки опікуюсь цим закладом, щоб ці діти відчували, що є інше життя, що є інша сторона медалі, є любов, є доброта, є турбота, є можливість вирватись зі складної ситуації, в якій, можливо, опинились діти, і дуже важливо, щоб ми їх опікували і «вели» не тільки в ці дні”, - каже заступник голови обласної Руслан Годований.

Під час святкування заступник голови облради і народний депутат України Вадим Кривенко також пообіцяли дітям похід у кінотеатр і запропонували дітям самим обрати, що б вони хотіли подивитись.

“Обов'язково поведемо дітей. Діти сказали, що самі оберуть репертуар, не треба їм нічого нав'язувати, вони вже самі знають, чого вони хочуть. Тому обов'язково десь перед Різдвом підемо. Ми з Русланом Миколайовичем, як і обіцяли, виконаємо своє. Бо ці діти і інші діти - це майбутнє нашої України. За них на сьогоднішній день наші хлопці воюють, наші хлопці вмирають. Для того, щоб вони жили в цивілізованій заможній європейській державі”, - каже народний депутат України від "Народного фронту" Вадим Кривенко.

Усі вихованці отримали подарунки від гостей свята, для дітей виступили артисти.

 

 

 

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі