Політика

Дмитро Кропачов: Бюджетна комісія проконтролює деталізацію коштів по галузевих програмах

16 January 2015, 17:56

16 січня депутати Житомирської обласної ради прийняли проект бюджету області на 2015 рік, урахувавши всі зауваження постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності.

Нагадаємо, 14 січня постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності не підтримала проект бюджету області на 2015 рік. Члени бюджетної комісії піддали сумніву чимало питань з проекту бюджету через відсутність деталізації коштів по галузевих програмах, а також обговорювали доцільність запропонованих потреб. Так, викликали питання статті щодо видатку 1 млн. грн. на нову електронну систему голосування для обласної ради (стара система голосування дала збій 20 листопада 2014 року, депутатам довелося голосували «руками»), а також 600 тис. грн. на програму забезпечення відкритості в діяльності Житомирської облдержадміністрації, Житомирської обласної ради та розвитку інформаційної сфери області.

«Наші військові сьогодні потребують найелементарніших речей – від зброї та тепловізорів до одягу та харчів, а в проекті бюджету пропонують витратити 1 млн. грн. на нову систему голосування для обласної ради», – зазначив Дмитро Кропачов, голова бюджетної комісії, коментуючи дані статті.

16 січня обласна рада прийняла проект бюджету, врахувавши зауваження бюджетної комісії в рішенні сесії «Про погодження заходів» – головні розпорядники коштів повинні підготувати та подати на розгляд профільних комісій обласної ради та постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності перелік заходів щодо реалізації галузевих цільових програм на 2015 рік.

«В цих програмах немає деталізації коштів, тому бюджетна комісія рекомендувала взяти на контроль дані програми і видатки по них. Крім того, бюджетна комісія доручила мені як фахівцю проаналізувати неполадки і знайти дешевші шляхи вирішення проблем з електронною системою голосування, не витрачаючи на це 1 млн. грн.», – зазначив Дмитро Кропачов.

Щодо державного бюджету, який також викликав чимало питань у членів бюджетної комісії, депутати підготували звернення до керівників держави.

«За проектом бюджету стоять реальні люди і їхня заробітна плата, й зрозуміло, що ми не можемо цим нехтувати, не приймаючи бюджет. Однак ми не можемо нехтувати й тим фактом, що бюджет повинен бути прозорим і публічним, тому ми вирішили ініціювати проведення громадських обговорень обласного бюджету. Люди зможуть дізнатися, за яким бюджетом ми живемо, надати свої пропозиції, які ми розглянемо на бюджетній комісії і внесемо зміни до обласного бюджету, якщо вони будуть суттєві і серйозні», – наголосив голова постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі