Події

Місцеві жителі застрелили скаженого вовка, який покусав жінку в селі Житомирської області

4 February 2015, 12:11

46-річну мешканку села Піщаниця Овруцького району Житомирської області на власному городі покусав вовк.

Про це повідомляє департамент цивільного захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації.

Жінку було госпіталізовано до травматологічного відділення Овруцької центральної районної лікарні з діагнозом: рвані рани лівого передпліччя.

Як розповів Житомир.info заступник начальника головного управління ветеринарної медицини у Житомирській області Володимир Вісик, подія сталася 31 січня о 13 годині.

«Цього дня жителі Піщаниці звернулися до дільничного ветеринарного лікаря з тим, що у село забіг вовк. Трохи згодом хижак забіг до подвір’я місцевої мешканки і накинувся на собаку. З будинку вибігла господиня, яка намагалася прогнати тварину і була покусана нею за передпліччя. Після цього вовк забіг у двір іншого господаря, де покусав двомісячне порося і собаку. Після цього хижака прогнали у ліс», - розповів Володимир Вісик.

Першого лютого тварина повернулася у Піщаницю, де була застрелена місцевими мешканцями. Після цього сільський ветлікар відібрав патологічний матеріал і відправив в регіональну ветеринарну лабораторію у Житомир для дослідження. Цього ж дня в убитого вовка діагностували сказ.

Собак, які контактували з хворим вовком, усипили.

Потерпіла жінка перебуває на лікуванні, їй вводять антирабічну вакцину.

Зі слів Володимира Вісика, 2 лютого відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, де було встановлено карантин на території Піщаницької сільської ради та розроблені заходи із ліквідації вогнища захворювання.

У селі проводиться вакцинація корів, собак та котів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році в Житомирській області на сказ захворіли 50 тварин - лисиці, борсуки і куниця. У жовтні 2013 року в Олевському районі, на території Поліського природного заповідника, люди знайшли мертвого скаженого вовка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі