Події

Житомирські міліціонери біля Сінного ринку оперативно затримали квартирних крадіїв

23 March 2015, 14:24

 Житомирським правоохоронцям вдалось затримати «на гарячому» двох квартирних злодіїв: міліціонери затримали зловмисників з речами, щойно вкраденими з приватного будинку. Власники помешкання розповідають – були на роботі коли їм повідомили про крадіжку.

«Майже зразу приїхали, застали кілька людей з міліції і сусідів, які вже нам розповіли як це все сталося. Залізли через вікно, вікно залишили відкрите, двері зачинили з середини. Винесли все, що могли, все, що можна було винести і за що можна отримати гроші», - розповідає потерпіла.

За словами правоохоронців, по місту було скоєно ряд подібних злочинів і в результаті проведення слідчо-оперативних заходів зловмисників вдалось затримати з речовими доказами.

«Відкрито кримінальне провадження, передбачене ст. 185 ч. 3 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Наразі дані особи затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Їм повідомлено про підозру у скоєнні злочинів. Доведено причетність скоєння цих осіб ще до 10 фактів крадіжок. Роботу по перевірці на причетність до інших наразі триває і проводиться досудове розслідування», - каже начальник Житомирського міськвідділу міліції Михайло Сорока.

У міліції мешканців приватних будинків та власників квартир на перших поверхах закликають бути обережними. За словами правоохоронців найкращий спосіб убезпечити своє житло від крадіїв – користуватись послугами охоронних структур або ж встановити на вікна сталеві грати.

Самі затримані розповідають – з моменту крадіжки до затримання пройшло усього декілька хвилин. Нагадаємо, затримані – житомиряни, віком 29 та 30 років.

Якщо провину молодиків доведуть – їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі