Місто

Житомирські активісти «привітали» працівників СБУ з професійним святом та подарували їм осиковий кілок

25 March 2015, 15:31

 Два десятки активістів 25 березня прийшли до будівлі управління Служби безпеки України в Житомирській області, щоб привітати працівників відомства з професійним святом та нагадати, що організатори переслідувань євромайданівців і досі залишаються непокараними.

«Тітушки, яких затримали, вони свідчать, що ними керував саме офіцер Служби безпеки України. Жодних слідів не знайдено і власне кажучи – однією з вимог сьогодні є те, щоб ці тітушки були покарані і найголовніше –  всі організатори, які вочевидь, ну, по тій інформації, яка у нас є, вони сидять в тому числі і в цій будівлі, ці організатори теж повинні понести відповідальність, вони повинні бути покарані у судовому порядку», - каже громадський активіст Владислав Пучич.

«Служба безпеки працює, є якісь невеликі результати, але їх недостатньо. Ми не даремно написали «З Днем народження дорога СБУ», вона дорога для нас в любому сенсі. Ми, очевидно, платимо податки і розраховуємо, що Служба безпеки України буде нас захищати від тітушок, від Рижуків, від Бутенків, які розкрадають стратегічні підприємства, але на жаль результати мінімальні», - додає активіст ГО «Рух АВТОМАЙДАН Житомир» Валерій Арушанян.

Перший заступник начальника управління СБУ в Житомирській області Сергій Харченко запевнив, що працівники відомства готові до співпраці та попросив надавати факти про організаторів переслідувань євромаданівців.

«Попасти на прийом до начальника управління зараз не є якоюсь проблемою: в любий день, любий активіст може зайти, подзвонити з приймальні і поспілкуватись. По-друге щодо розслідувань: ми вам ще раз кажемо – не все ми можемо робити, бо є підслідність. Був введений новий Кримінально-процесуальний кодекс, який чітко визначив підслідність, інформацію всю, яку з нас вимагають органи внутрішніх справ, прокуратура, ви знаєте є таке питання, як доручення правоохоронних органів, які надаються нам і всю інформацію, яку ми маємо – ми її віддаємо», - каже перший заступник начальника управління СБУ в Житомирській області Сергій Харченко.

Учасники акції також подарували керівникам СБУ осиковий кілок з часником та закликали знайти винних у переслідуванні активістів Євромайдану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі