Події

Житомирянка, яку покусали безпритульні собаки, вимагає від міської влади 200 тисяч моральної компенсації

24 April 2015, 18:16

 200 тисяч гривень морального відшкодування вимагає житомирянка Людмила Паламаренко у міської влади за те, що її покусали безпритульні собаки. Жінка розповідає: в жовтні минулого року коли поверталась з роботи біля школи №14 на неї напали бездомні тварини. Після того вона змушена була довгий час пробути на лікарняному та пройти курс лікування.

«Я не могла працювати понад два тижні і це все досить боляче було. Понад три місяці в мене боліла нога, постійно я відчувала фізичний біль, воно досить довго заживає. Продовжувала приїздити як у поліклініку, так і в лікарню, від сказу колотися. Викликала таксі безумовно, витрачала свої власні гроші на все це лікування», - розповідає Людмила Паламаренко.

Жінка зверталася до міської ради, втім, безрезультатно і врешті вирішила подати позов до суду, щоб відшкодувати моральні збитки.

«Якісь певні листи мені безумовно відповідали. В листах було вказано, що знешкоджувати тварин ми не можемо, а намагаємось дещо зробити. Розуміючи, що таким чином я нічого не доведу, вже в грудні я подавала позов до суду і ось я тут», - каже Людмила.

У 2013 році міська влада за 1,2 млн.грн. придбала колишню свиноферму, з якої планували зробити притулок для бездомних тварин, втім будівництво так і не розпочалось. Людмила Паламаренко вважає, що собаки напали на неї саме через бездіяльність чиновників.

Відповідачі у справі не визнають позову Людмили.

«Ми не визнаємо позов у зв’язку з тим, що позивач ставить питання про бездіяльність виконавчого комітету з приводу того, що виконком нічого не здійснює, щоб регулювати чисельність безпритульних собак. Всі повноваження, які надані нам законом щодо регулювання чисельності, нами прийнята програма і вона була фактично проплачена і реалізована», - каже заступник начальника відділу претензійно-позивної роботи юридичного департаменту міської ради Світлана Корзун.

Ще одним відповідачем у справі є комунальне підприємство міської ради, яке також не визнає своєї вини.

«Ви знаєте, що повпливати на агресивність собак, можливо так кумедно воно звучить, вирвати зуби, чи ще якимись таблетками собаку нашпигувати, щоб вона не кусалася, ну, напевне це не наша функція. Сама по собі функція полягає в тому, щоб відслідковувати кількість більш-менш. Міська рада залучила нас до позову. Звісно, що ми не будемо визнавати себе винними в цій ситуації, тому що ми робимо те, якими функціями ми наділені, в межах тих функцій, але не більше», - пояснює начальник КП «АТП 0628» Сергій Колесник.

Людмила запевняє: якщо суд не задовольнить її позов – вона оскаржуватиме таке рішення.

«В цій справі маю право апеляцію подавати і буду це робити, тому що це вже, розумієте, настільки вже житомирянам набридло, ці безкінечні укуси і нічого не змінюється. Власне буду намагатись доводити, що недопрацьовує влада в цьому питанні», - каже Людмила Паламаренко.

Наступне судове засідання призначене на 21 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі