Місто

Колишній свинарник, який влада Житомира купила у 2013 році за 1,2 млн.грн., і досі не став притулком для тварин

26 January 2015, 10:10

 Приміщення, яке влада Житомира в 2013 році купила як майбутній притулок для безпритульних тварин, і досі не придатне до використання.

Про це Житомир.info розповів начальник управління капітального будівництва Дмитро Болейко та поділився планами реконструкції колишнього свинарника на вул.Баранова.

«Управлінню капітального будівництва були передані функції замовника по даній будівлі. В кінці літа, ще до мого призначення, ми розпочали процедуру проектування даної будівлі, оскільки ми отримали будівлю без вихідних даних, без проекту, по суті – голу будівлю, в якій не було нічого зроблено. Впродовж осені ми найшвидшими темпами по дорученню Сухомлина Сергія Івановича розробили проектно-кошторисну документацію і передали її на проходження державної експертизи», - розповів Болейко.

Найближчим часом управління сподівається отримати проект з позитивним висновком експертизи і розпочати реконструкцію колишнього свинарника.

Дмитро Болейко також пояснив, чому з’явився проект рішення міськвиконкому, який скасовує передачу нежитлового приміщення по вул. Баранова, 87 на баланс управління капітального будівництва Житомирської міської ради.

«Ми не відмовляємося від нього. По суті управління не повинно взагалі собі на баланс його приймати, нам потрібне рішення про передачу функцій замовника будівництва з цього питання, як профільного управління. Це було зроблено. А передача на баланс не понесе з собою жодних ефективних рішень щодо управління даним майном. Наша функція – його реконструювати, зробити таким, щоб воно було придатним до експлуатації як притулок для безпритульних тварин, а не тримати його на балансі в тому занедбаному стані, в якому воно зараз знаходиться», - пояснив начальник управління.

За словами Болейко, приміщення колишнього свинарника не можна використовувати у якості притулку і реконструкцію будуть проводити чергами.

«Ми розділили на черги саме будівництво. Першочергово було заплановано, щоб ми зробили притулок для 30 безпритульних тварин. Ми розробили проект і збільшили, щодо собак – там до 88 місць даний притулок і передбачено можливість розміщення там безпритульних котів – до 100 котів. Причому ми використовуємо тільки половину цього притулку. Другу половину ми будемо приймати вже пізніше рішення, яким чином його використовувати, тому що зараз ніхто не зрозуміє, якщо ми будемо викидувати на цей об’єкт величезні кошти», - наголосив Дмитро Болейко.

Керівник управління сподівається на підтримку депутатів міської ради, щоб у цьому розі виконати першу чергу запланованих робіт.

Нагадаємо, спочатку міська влада збиралася розмістити притулок на площі 0,6 га за адресою вул. Андріївська, 29.

«Тут буде знаходитися ветеринарна клініка, карантинний і вольєрний блоки, зона для вигулу собак, установка для термічного знищення загиблих тварин, господарські приміщення, гаражі для спецтранспорту», - розповідала в квітні 2012 року начальник управляння житлового господарства Світлана Пивоварова, представляючи на виконкомі Програму регулювання чисельності безпритульних тварин в Житомирі на 2012-2020 роки.

Розроблення проекту і будівництво притулку обійшлося б в майже 3,5 млн.грн. Потім вирішили «зекономити» і купити готове приміщення.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2013 року влада за 1,2 млн.грн. купила колишній свинарник на вул.Баранова. Купили приміщення у підприємців Крижевського та Грищука – єдиних, хто запропонував будівлю. Інших варіантів не розглядали і конкурс не оголошували.Тоді мер Володимир Дебой запевняв, що як тільки казначейство виділить гроші на купівлю приміщення, громадські організації Житомира одразу ж займуться його облаштуванням.

У березні 2014 року керівниця ветеринарної клініки Валентина Фасоля розповідала Житомир.info, що приміщення досі не оформлене як муніципальний притулок, тому спонсори поки не можуть надавати фінансову допомогу. У міській раді в той же час збиралися розглянути питання притулку на найближчій сесії і виділити на капітальний ремонт 500 тис. грн.

Так виглядав куплений за 1,2 млн.грн. свинарник у березні 2014 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі