Влада

У Житомирській області не вистачає коштів на оздоровлення всіх пільгових категорій дітей

28 April 2015, 11:37

У Житомирській області з 11 пільгових категорій дітей путівки за рахунок обласного бюджету отримають лише діти чотирьох категорій.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«З 11 пільгових категорій дітей в зв’язку з обмеженням коштів в першу чергу за кошти обласного бюджету путівки надаватимуться дітям-сиротам, дітям-інвалідам, дітям учасників АТО і переселенців. За відсутності бажаючих путівки надаватимуться іншим пільговим категоріям – дітям працівників АПК, творчо обдарованим тощо», – йдеться в повідомленні.

Цього року путівки на оздоровлення дітей не будуть купуватися за рахунок Фонду соціального страхування через відсутність коштів, також відсутні кошти на санаторно-курортне лікування дітей-чорнобильців (окрім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із аварією на ЧАЕС). Отже, придбання путівок буде здійснюватися виключно за бюджетні кошти»,

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації надані пропозиції на ім’я керівника області зобов’язати райдержадміністрації передбачити кошти на придбання путівок у стаціонарних таборах і винести це питання на розгляд колегії облдержадміністрації у травні.

Сесією обласної ради, що відбулася 19 березня, було додатково виділено 3 млн. грн. на оздоровлення дітей.

«Потрібно економічно спонукати органи влади до виділення коштів на оздоровлення. За погодженням голови облдержадміністрації путівки за кошти обласного бюджету розподілятимуться районам та містам пропорційно до кількості коштів, виділених у районному бюджеті чи в бюджетах сільських рад на території району. Якщо певний район не запланував коштів на придбання путівок, такому району путівки за кошти обласного бюджету не надаватимуться», – наголошують в облдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році на оздоровлення та відпочинок дітей у Житомирській області використано 28 млн. 706 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі