Місто

Житомирська міськрада програла суд і мусить купити квартири людям, які були прописані на Старовільській, 28

15 May 2015, 15:27

 Надати житло замість знесеного аварійного будинку на Старовільській, 28 – з такою вимогою через суд до влади Житомира звернулися люди, які були прописані  у будівлі. Суд задовольнив їх позов і тепер міська рада мусить забезпечити позивачів помешканнями.

«На даний момент міськрада дійсно програла суди, і за рішенням судів ми повинні забезпечити цих людей квартирами», - зазначив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.

Цей 8-квартирний будинок знесли у січні 2013 року. Земельну ділянку рішенням сесії передали у постійне користування «Укрексімбанку», який пообіцяв виділити кошти на відселення людей.

На той момент будинку було 96 років. У ньому було зареєстровано 26 людей, фактично проживали тільки семеро. Землю влада передала, але не уклала з банком інвестиційну угоду про забезпечення людей помешканнями.

«Не був укладений інвестиційний договір, за яким банк взяв би на себе зобов'язання забезпечити квартирами тих людей, які були прописані в будинку, який знесли. Колишній міський голова (Володимир Дебой – ред.) або упустив цей момент, або свідомо на це пішов. Але такий договір підписаний не був», - пояснив Сергій Сухомлин.

Управління житлового господарства тоді очолювала Світлана Півоварова. Під час передачі землі банку вона говорила, що для відселення мешканців треба купити шість квартир – дві двокімнатні і 4 однокімнатні. Втім, коментувати цю ситуацію зараз вона не хоче.

Міська рада нині оскаржує судові рішення, і наразі не повідомляє, яку кількість квартир буде змушена віддати замість зруйнованого будинку.

«У будь-якому випадки ми будемо продовжувати вирішувати це питання в суді, тому що серед тих, хто заявив право на житлову площу, є багато таких, які довгий час там не проживали, багато були прописані в останній момент і так далі», - пояснює Сергій Сухомлин.

Нижче - фото будинку з архіву редакції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі