Місто

У Житомирі попрощалися із загиблим «кіборгом» Віталієм Гасюком

1 July 2015, 08:40

 Близько сотні людей з квітами, свічками і синьо-жовтими прапорами зібралися ввечері 30 червня біля Свято-Михайлівського кафедрального собору у Житомирі, щоб вшанувати пам’ять 31-річного військовослужбовця Віталія Гасюка, який загинув під час несення служби у зоні АТО.

Віталій Гасюк був мобілізований у серпні 2014 року, служив у 90-му окремому аеромобільному батальйоні 81-ї десантно-штурмової бригади. 20 січня 2015 року він разом із побратимами у складі групи під керівництвом комбата Олега Кузьміних виїхав на евакуацію «кіборгів» Донецького аеропорту, втім потрапили у засідку бойовиків. Відтоді Віталій Гасюк вважався зниклим безвісти, ідентифікували бійця за результатами ДНК-експертизи.

«Сім'я чекала, сподівалася, але як бачите, цього не сталося. У п'ятницю повідомили: ДНК експертиза підтвердила, що він загинув і тіло знаходиться у Дніпропетровську», - розповіла родичка загиблого бійця Олена Грибан.

Дізнавшись, що полеглого «кіборга» везтимуть через Житомир, люди зібралися, щоб віддати йому свою шану. Тіло героя вони зустрічали навколішки, вигукуючи «Герої не вмирають».

«Це захисник нашої держави і ми по-іншому не могли. Ми проводжаємо в останню путь, ми хочемо своєю присутністю виявити повагу до захисника Вітчизни», - сказала житомирянка Вікторія Артеменко.

«Було дуже важливо сюди прийти. Олег зараз знаходиться на реабілітації, він дуже просив вшанувати цього достойного чоловіка, достойного воїна. Це кращі сини України», -  зазначив брат командира 90-го батальйону Олега Кузьміних Сергій Кузьміних.

У Свято-Михайлівському соборі бійця відспівали.  Поховають Віталія Гасюка у його рідному місті Баранівка. У бійця залишилась дружина, батьки і двоє братів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі