Місто

У Житомирі будуть зустрічати загиблого «кіборга», якого поховають у Баранівці

30 June 2015, 13:18

Мешканці Баранівки готуються зустріти тіло земляка – «кіборга» Донецького аеропорту Віталія Гасюка, який загинув 20 січня під час операції по евакуації з ДАП поранених побратимів.

Інформація про зустріч загиблого військовослужбовця з’явилася на сайті Баранівської міської ради.

«30 червня, орієнтовно о 21:00-22:00 привезуть до Баранівки труну з тілом Віталія Гасюка, котрий загинув у районі Донецького аеропорту. Зустріч Героя відбудеться поблизу мосту на Житомирському шосе. Уздовж дороги на вулицях Партизанській, Дзержинського та Першотравенській буде формуватися «живий ланцюг» із запаленими лампадками. Герой вартий гідної зустрічі! Тому просимо всіх небайдужих жителів Баранівки зустріти з почестями загиблого земляка», - йдеться в оголошенні на сайті Баранівської мерії.

Віталій Аркадійович Гасюк, 06.12.1983 р.н., народився у місті Баранівка, був мобілізований у серпні 2014 року, служив у 90-му окремому десантно-штурмовому батальйоні 81-ї оаембр. 20 січня 2015 року у складі групи під командуванням полковника Олега Кузьміних виїхав на евакуацію поранених з терміналу Донецького аеропорту. Військові потрапили у засідку. Відтоді Віталій Гасюк тривалий час вважався зниклим безвісти, родичі сподівалися знайти його серед полонених, однак була також інформація про те, що БТР, в якому перебував Віталій, повністю згорів на злітній смузі аеропорту. Тіло Віталія Гасюка ідентифікували за даними ДНК-експертизи і мають доправити у рідне містечко з Дніпропетровська.

Фото із соцмережі

У соцмережах закликають житомирян віддати останню шану загиблому військовослужбовцю, тіло якого вестимуть до Баранівки через Житомир: 30 червня, час орієнтовно близько 20.00, зустріч біля Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі