Події

У міліції прокоментували чутки про маніяка, які ширяться Житомиром

6 July 2015, 17:27

Останнім часом у соціальних мережах та у розмовах поширюється інформація, що у Житомирі орудує маніяк, який жорстоко вбиває дівчат підліткового віку. В інтернеті навіть з’явилися інформація з датами та місцями начебто скоєних злочинів.

Ця інформація розповсюдилися соціальними мережами після новини 26 червня про вбивство 10-класниці біля Соколовського кар’єру. За декілька днів з`явилася інформація по ще декілька вбивст.

Житомирянка Оксана Наумчук розповідає: плітки про вбивства ширяться містом дедалі швидше.

«Страшно, сіється паніка по місту. Тепер коли ввечері треба завести велосипед в гараж, мені треба вертатись додому страшними малолюдними місцями і я тепер боюся сама вечорами ходити»,– каже Оксана Наумчук.

У соціальних мережах молодь почала об’єднуватися для патрулювання міста, а також з’явилися заклики уникати прогулянок Житомиром у вечірній час.

У міліції інформацію про серію вбивств спростовують, і запевняють: причин для паніки немає.

«Інформація, яка поширюється в соціальних мережах, зокрема з вказуванням дат і нібито загиблих, чи вбитих, людей, не відповідає дійсності. Ми перевірили інформацію, немає таких подій, вони не зареєстровані. Інформація, яка поширюється у соціальних мережах абсолютно не має під собою підґрунтя і, очевидно, має на меті якусь паніку, або не зрозуміло взагалі з яких причин поширюється», – розповідає начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

Начальник управління карного розшуку Віктор Бугира додає: наразі міліція розслідує вбивство дівчини, працівники правоохоронних органів опитали вже більше тисячі людей, тож за принципом «зіпсованого телефону» містом почали ширитися чутки.

«Значна частина жителів Житомира знають, тому що і в вихідні, і святкові дні з ними спілкувалися працівники міліції. Може, під час спілкування з працівниками міліції хтось не так сприймає запитання, які їм ставлять. Може, пересічний громадянин неправильно сприймає інформацію, перекручує, передаючи з одних уст в інші», – каже Віктор Бугира.

Працівники міліції закликають житомирян не панікувати. У місті, зокрема і на території Соколовського кар’єру, регулярно патрулюють співробітники правоохоронних органів. Представників громадськості також запрошують долучатися до патрулів, а інформацію про вбивства просять повідомляти міліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі