Події

У райцентрі Житомирської області перевізника змусили знизити тариф на проїзд і оштрафували на 9 тис. грн

27 July 2015, 16:11

У місті Радомишль Житомирської області АМКУ змусив перевізника знизити тариф на проїзд у маршрутному таксі з 4 до 3,5 грн. і наклав штраф у розмірі 9000 грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«Житомирським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України оштрафовано ФОП Макарчука Ю. А. за економічно необґрунтовані тарифи на перевезення пасажирів за проїзд в маршрутних таксі м. Радомишля. В  ході розгляду  колективного  звернення мешканців  м. Радомишля та Радомишльського району щодо неправомірних дій виконавчого комітету Радомишльської міської ради (далі – Виконком) в частині підвищення з 11 березня 2015 року тарифів на проїзд в маршрутних таксі м. Радомишля Відділенням було порушено розгляд справи за ознаками вчинення ФОП Макарчуком Ю .А. порушення законодавства про захист економічної конкуренції. В ході розгляду справи ФОП Макарчуком Ю.А. було знижено тарифи на проїзд у маршрутних таксі з 4,00 грн до 3,50 грн.», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, адміністративна колегія Відділення 23 липня 2015 р. винесла рішення, яким дії підприємця, які полягають у розрахунку та застосуванні з 15.03.2015 по 21.06.2015 економічно необґрунтованих тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в межах м. Радомишля, визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем шляхом вчинення дій, що призвели до ущемлення інтересів споживачів, - інформує прес-служба.

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ФОП Макарчука Ю.А. накладено штраф у розмірі 9 000 гривень.

На засіданні адміністративної колегії підприємець визнав порушення ним законодавства про захист економічної конкуренції.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно АМКУ оштрафував на 18 тис. грн двох житомирських перевізників, які змовилися підвищити вартість проїзду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі