Місто

Житомиряни перетворили пустир на дитячий майданчик

1 August 2015, 16:13

У Житомирі два десятка мешканців Польової перетворили пустир зі шприцами і чагарниками у дворі на просторий дитячий майданчик, який з перших хвилин відкриття був «окупований» десятками дітей.

Ініціатором змін стала Оксана Суворова, мама 3-річної дівчинки.

«Нам було страшно випускати дітей в двір – собаки, чагарники. Тому з’явилась ідея поставити великий майданчик і дуже багато гарних людей і організацій допомогли це реалізувати. Спершу ми вирізали чагарники, потім нам допомогли зірвати і вивезти асфальт, кронувати дерева та засипати все відсівом. Насамкінець ми нарешті самі за три дні встановили дитячий комплекс. При цьому допомагали навіть сусіди у яких нема дітей», - розповіла Оксана Суворова.

Дитячий комплекс надав Благодійний фонд родини Розенблат, а спортивний для підлітків – перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

«Ви самі робите зміни у своєму житті. Я радий,що стільки небайдужих людей сьогодні тут зібралось, щоб зробити свято дітям. Інколи буває, що і вивантажити майданчик нема кому. Тут я бачу згуртовану громаду, яка готова покращувати свій двір і своє місто», - зазначив народний депутат Борислав Розенблат.

Депутат Житомирської міської ради Олександр Рабінович відмітив, що надзвичайно приємно дарувати свято дітям: «Давайте робити все, щоб у майбутньому дарувати дитячі майданчики, а не амуніцію і зброю хлопцям на сході», - зазначив депутат.

Символічну стрічку перерізали самі діти і вже за декілька хвилин відпочивали і розважались разом із аніматорами. У подальших планах мешканців провести світло, встановити лавки, впорядкувати футбольний та баскетбольний майданчик поруч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі