Влада

Більше половини учасників АТО хочуть отримати землю у Житомирі чи в Житомирському районі

7 October 2015, 10:45

 До Житомирської міської ради від військовослужбовців – учасників антитерористичної операції та членів їх сімей за станом на 23.09.2015 надійшло 1213 заяв, по Житомирському району – 1001 заява, що становить близько 52% від загальної їх кількості по області.

Про це зазначається у розпорядженні губернатора Сергія Машковського «Про резервування земельних ділянок для передачі їх у власність учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції», яке він підписав 2 жовтня.

«Найбільша кількість заяв від військовослужбовців – учасників антитерористичної операції про передачу земельних ділянок у власність надходить до міських рад, в першу чергу до Житомирської міської ради, та головного управління Держгеокадастру у Житомирській області стосовно земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів на території Житомирського району. На території Житомирського району масиви земель, заплановані головним управлінням для розподілу між військовослужбовцями – учасниками АТО, розподілені і найближчим часом розподіл буде завершено. Ураховуючи ротацію особового складу та подальшу мобілізацію, кількість заяв від військовослужбовців – учасників антитерористичної операції в подальшому буде постійно збільшуватися, що обумовлює необхідність пошуку додаткових масивів земель», - йдеться у документі.

В розпорядженні зазначається, що для визначення загальної площі земель державної та комунальної власності, необхідних для реалізації конституційних прав учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих учасників АТО на отримання земельних ділянок в межах норм безоплатної приватизації, необхідні точні дані про кількість учасників антитерористичної операції та місце їх проживання. Але відсутність списків учасників антитерористичної операції унеможливлює планування потреби в земельних ділянках по кожному населеному пункту.

«Визначення додаткових масивів земель комунальної власності можливо шляхом добровільної відмови від права постійного користування або вилучення земельних ділянок державних підприємств, установ та організацій, які не використовують їх за цільовим призначенням в межах населених пунктів», - зазначено у розпорядженні.

Машковський доручив головам райдержадміністрацій спільно з органами місцевого самоврядування забезпечувати резервування земельних ділянок комунальної власності у межах усіх населених пунктів області (в разі наявності вільних земельних ділянок) та у місячний строк після прийняття рішення про резервування надавати головному управлінню Держгеокадастру у Житомирській області графічні матеріали із зазначенням меж зарезервованих земельних ділянок та інформацію щодо їх правового статусу.

Головному управлінню Держгеокадастру у Житомирській області рекомендовано у тижневий строк надати облдержадміністрації графічні матеріали та детальну інформацію про зарезервовані масиви земель, придатні для розподілу та передачі учасникам антитерористичної операції, членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції для розміщення їх на веб-сайті обласної державної адміністрації, забезпечувати їх постійне оновлення.

Також обласному управлінню Держгеокадастру рекомендовано до 15 жовтня 2015 року надати ОДА інформацію про хід виконання розпорядження.

Як повідомляв Житомир.info,  у  Житомирській області зарезервовано 205 земельних масивів для учасників АТО. Дані про зарезервовані земельні ділянки нанесли на карту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі