Влада

З 14 жовтня житомирська міліція працюватиме у посиленому режимі

9 October 2015, 13:14

З 14 жовтня підрозділи УМВС в Житомирській області у зв’язку з майбутніми виборами працюватимуть у посиленому варіанті несення служби.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Вже проведено попередні розрахунки сил і засобів, які чергуватимуть на виборчих дільницях. Планується додатково залучити максимальну кількість членів громадських формувань та представників громадськості, які допомагатимуть забезпечувати правопорядок на територіях, прилеглих до виборчих дільниць. До участі у забезпеченні публічної безпеки під час виборів на Житомирщині орієнтовно залучатиметься близько 3 тисяч правоохоронців, у тому числі нацгвардійців та громадських помічників», - йдеться у повідомленні.

В управлінні МВС в області створений оперативний штаб з моніторингу та координування діяльності, - нагадує прес-служба. Правоохоронці співпрацюють з громадськими та міжнародними організаціями, які виконуватимуть спостережні функції під час виборчого процесу. Розроблено методичні рекомендації та алгоритм дій для особового складу міліції щодо забезпечення правопорядку і безпеки громадян під час виборів.

Міліція Житомирщини закликає жителів регіону та учасників виборчого процесу з повагою та розумінням ставитися до роботи правоохоронців та не порушувати чинного законодавства.

«Окремо звертаюся до батьків: ви несете відповідальність за своїх неповнолітніх дітей! Слідкуйте, аби ваші діти не стали розмінною монетою в непорядних іграх дорослих, аби вони не вчинили протиправних діянь і ними не маніпулювали у політичних баталіях», - цитує прес-служба слова начальника УМВС в області Валерія Рудика.

Правоохоронці нагадують: за порушення виборчого законодавства передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, вибори до місцевих рад пройдуть в Україні 25 жовтня 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі