Політика

У Житомирі поширюють листівки про фейкові футбольні змагання на кубок імені кандидата в мери, – ОПОРА

10 October 2015, 15:24

У Житомирі по мікрорайону Крошня розповсюджували листівки про те, що 10 жовтня на стадіоні «Спартак» пройдуть змагання по футболу на кубок ім. Сергія Сухомлина, який є кандидатом на посаду міського голови від партії Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Про це йдеться в повідомленні на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

«На листівці вказано: «В програмі заходу: майстер-клас зірок українського футболу, вручення призів, автографи для футбольних фанатів, сувеніри. Вхід вільний. Інформаційний спонсор Житомир.info», – йдеться в повідомленні.

В прес-службі Сергія Сухомлина ОПОРІ прокоментували: «Жодного відношення до даного заходу Сергій Сухомлин не має і взагалі, такого змагання там не буде».

Юрій Жуковський, заступник директора ДЮСШ «Полісся», на балансі якого знаходиться стадіон «Спартак» в коментарі ОПОРІ зазначив: «Заявок на проведення матчів на кубок Сухомлина на адміністрацію стадіону «Спартак» не надходило».

Поширення листівок  має ознаки «чорного піару» та порушує ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями», – повідомляють на сайті ОПОРИ.

Житомир.info підтверджує, що не надавав ніякої підтримки такому заходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі