Влада

Через затримку переводу коштів Житомирська обласна лікарня не може приймати хворих з гострим коронарним синдромом

27 November 2015, 15:43

В управлінні охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації призупинили започатковане на початку листопада удосконалення надання висококваліфікованої медичної допомоги хворим кардіологічного профілю.

Відповідний наказ про тимчасову відміну підписав начальник управління Олександр Торбас.

«У зв’язку з відсутністю в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевскього виробів медичного призначення, закуплених за кошти державного бюджету, для надання спеціалізованої медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом наказую тимчасово призупинити дію пунктів 1, 2, 3 наказу УОЗ від 02.11.2015 №1264 «Про вдосконалення надання медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом». Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою», – йдеться у документі за підписом Торбаса.

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації пояснив Житомир.info, що наказ призупинений у зв’язку з тим, що казначейство «гальмує» перерахунок коштів.

«Наразі нам не вистачає розхідних матеріалів. Провели тендер, і знову ж таки казначейство “гальмує” перевод коштів. Проте вчора, 26 листопада, на громадську раду запрошували мене, і казначейство, і вони пообіцяли, що нібито ці кошти переведуть. Погодьтеся, немає сенсу возити пацієнтів, якщо немає чим надавати їм медичну допомогу», – сказав Олександр Торбас.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області хворих з гострим коронарним синдромом не будуть везти в обласну лікарню, адже в медичній установі немає необхідних медпрепаратів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі