Місто

До питання ліфтів у Житомирі підключився Антимонопольний комітет

30 November 2015, 14:58

З метою припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, АМКУ надав виконавчому комітету Житомирської міської ради обов’язкові для розгляду рекомендації.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«4 листопада 2015 року виконком Житомирської міськради прийняв рішення «Про виключення витрат з технічного обслуговування ліфтів зі складу тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для мешканців першого поверху багатоквартирних будинків», пунктом 1 якого передбачено, що управління житлового господарства міської ради повинно зобов’язати виконавців послуг з утримання будинків виключити витрати з технічного обслуговування ліфтів зі складу тарифів на послуги з для мешканців перших поверхів», - йдеться у повідомленні.

При цьому даним рішенням не передбачено, що виконавці послуг з утримання будинків і прибудинкових територій повинні провести розрахунки тарифів на послуги з утримання будинків та виключити плату за ліфт з платіжок, - повідомляє прес-служба.

Законами України «Про місцеве самоврядування» та «Про житлово-комунальні послуги» визначено, що встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги належить до повноважень органів місцевого самоврядування. 

АМКУ рекомендував виконавчому комітету Житомирської провести розрахунки тарифів та надати їх виконкому для прийняття відповідних рішень.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі хочуть відмінити ліфтові картки та включити плату за ліфт у квитанції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі