Культура

У Житомирі вийшла книга спогадів про Івана Сльоту

22 December 2015, 10:19

Дружина Народного артиста України, Почесного громадянина Житомира Івана Сльоти видала книгу «А льон цвіте. Спогади про Івана Сльоту».

Про це Житомир.info розповіла сама Валентина Бартош.

Книга приурочена до дня народження покійного митця – 3 грудня. Збірка спогадів видрукувана у житомирському видавництві «Рута» накладом 200 примірників за кошти Валентини Бартош та частково за спонсорські кошти.

У книзі 304 сторінки, її співавторами стали 68 людей, особисто знайомих із поетом і композитором.

«У цій книзі зібрано спогади людей, котрі знали знаменитого керівника ансамблю «Льонок», композитора і поета Івана Сльоту, який понад рік тому відійшов у вічність. Ці спогади відображають смуток утрати і водночас розгортають живий образ талановитої, доброї, щедрої і чудової людини, поетичне слово якої і популярні мелодії закарбувалися назавжди у серцях його рідних, близьких, знайомих», - йдеться у передмові.

Перший спогад «Пам'ять серця» належить Заслуженій артистці України, дружині митця Валентині Бартош.

«Він у мене єдиний – таким і залишиться. Для мене він друг і порадник, учитель, батько, чоловік – Він Все», - йдеться у її монолозі.

Валентина Бартош розповіла, що один екземпляр книги вона подарувала Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича, ще 7 – бібліотекам та установам Києва.

У планах солістки «Льонка» - видати монографічну книгу про творчість чоловіка (над нею вже працюють літературознавець Петро Білоус та музикознавець Ірина Копоть) та збірку зібраних Іваном Сльотою приказок і прислів’їв.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015 року в Житомирі відкрили меморіальну дошку Івану Сльоті.

Валентина Бартош

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі