Культура

Дружина Івана Сльоти у Житомирі збирає спогади про митця для майбутньої книги

2 April 2015, 10:51

Дружина багаторічного керівника Поліського державного академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» Івана Сльоти Валентина хоче видати книгу спогадів про митця людей, дотичних до його життя і творчості.  

Про це Житомир.info розповіла сама Валентина Бартош.

«Це буде книга спогадів про Івана Михайловича людей, які в тій чи іншій мірі були знайомі з ним та його творчістю. Назву ми ще не придумали. Багато хто сам пропонував свою допомогу, багатьох я обдзвонюю особисто. Уже більше 50 людей з Житомира та Києва погодилися бути дописувачами майбутньої книги», - розповіла Валентина Бартош.

Вона уточнила, що співавторами майбутньої книги погодилися стати не лише митці, друзі покійного поета і композитора, а й журналісти і навіть колишні посадовці, які мали приязні стосунки з Іваном Сльотою.

Книга буде присвячена річниці смерті Народного артиста України, яку відзначать 27 липня 2015 року.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на фасаді обласного академічного театру ляльок, по вул. Михайлівській,7 встановлять меморіальну дошку, присвячену пам'яті Івана Сльоти. Рішення було прийняте на сесії міської ради 21 січня 2015 року.

Восени минулого року Поліському державному академічному ансамблю пісні і танцю «Льонок» Житомирської обласної філармонії присвоїли ім’я Івана Сльоти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі