Влада

Житомирський губернатор попросив у Хатії Деканоідзе 100 поліцейських для охорони кондитерської фабрики

31 December 2015, 11:42

31 грудня голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський мав телефонну розмову з начальником Національної поліції України Хатією Деканоідзе, у якій попросив сотню поліцейських для взяття приміщення Житомирської кондитерської фабрики під охорону.

Про це у коментарі Житомир.info повідомив сам Сергій Машковський після ранкової зустрічі у його кабінеті представників конфліктуючих сторін - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ».

«Однозначно є неприпустимим, що одна частина людей забарикадувалась в одній будівлі, а інша знаходиться на території. На фабриці повинні залишитися лише її працівники і міжвідомча охорона. Сьогодні я спілкувався з Хатією Деканоідзе, начальником поліції, для того, щоб забезпечити охорону громадського порядку силами поліції, силами відомчої охоронної служби. Досягнута певна домовленість, зараз ми очікуємо, скільки людей буде. Я просив близько 100 чоловік, щоб повністю взяли під охорону цей об’єкт, а всі сторонні особи, які не мають відношення до фабрики, які не є працівниками фабрики, мають негайно залишити цю територію. Ось це наша позиція», – сказав Машковський.

Губернатор вважає, що власники мають самі вирішити цей конфлікт і те, що зараз відбувається на фабриці – це їх відповідальність.

«Ми маємо уникнути силового конфлікту з будь якої іншої сторони. І це я говорив і вчора, спілкуючись з двома сторонами конфлікту, і сьогодні зранку, коли вони у мене були. В саму суть конфлікту ми не маємо ніякого права втручатися як влада. Тому що на сьогодні є власники цієї кондитерської фабрики, і якщо це є конфлікт і спір між двома власниками, ніхто, крім них, не вирішить цього конфлікту. Вони повинні між собою розібратися і вирішити. Якщо вони зараз своїми діями однозначно роблять шкоду як і фабриці, так і людям, які там працюють, ну, вибачте, це відповідальність власників. Хто більше них має бути зацікавлений в тому, щоб фабрика функціонувала та працювала, і щоб люди отримували заробітну плату? Ніхто, крім них, не може. Я цього при всьому моєму бажанні і моїх повноваженнях забезпечити не можу», – зазначив голова ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 30 грудня було перекрито рух по вулиці Щорса в районі кондитерської фабрики, а співробітники поліції заблокували входи на підприємство. Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ВАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». За його словами, завдання влади і поліції - не допустити силового конфлікту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі