Політика

Зміни до Конституції в частині децентралізації зараз приймати не можна, - Кривенко

26 January 2016, 15:42

«Народний фронт», скоріше за усе, не буде голосувати за зміни до Конституції в частині децентралізації, які передбачають у тому числі особливості здійснення місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях.

Про це в ефірі телеканалу 112.ua заявив народний депутат Вадим Кривенко.

Нардеп пояснює це тим, що Росія зі свого боку не виконує нічого, що була зобов’язана зробити в рамках Мінських домовленостей.

«Ніхто не каже, що нам потрібно в односторонньому порядку перервати усі Мінські переговори. Ми не можемо цього зробити, тому що є думка світової спільноти, є питання допомоги Україні з боку США та Європи, є санкції проти Росії. Це все важливі речі, якими ми не можемо нехтувати. Але водночас ми не можемо, заплющивши очі, виконувати усе те, що він нас хочуть. І це тоді, коли Росія нічого не виконує із того, що мала би», - коментує Вадим Кривенко.

Депутат вважає, що цього тижня буде досягнуто політичного консенсусу та прийнято рішення не голосувати у другому читанні за зміни до Конституції в частині децентралізації.

«Як відомо, вже було подання до Конституційного суду, де 50 депутатів, у тому числі я, просили розтлумачити ряд понять, передбачених цими змінами. Більше того, зараз готується законопроект змін до регламенту, який буде внесено цього тижня у сесійну залу», - додає Кривенко.

Народний обранець пояснює, що прийнявши зміни до регламенту, депутати зможуть з часом повернутись до питання змін до Конституції в частині децентралізації.

«Щоб не закрити повністю процес внесення змін до Конституції, будуть проголосовані зміни до регламенту, і ми зможемо проголосувати це питання через місяць, два чи три, коли будуть усі передумови», - переконує Вадим Кривенко.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі