Суспільство

У Житомирській ОДА кажуть, що відреагували на скарги жителів Довжика щодо маршрутки №102

29 January 2016, 18:03

Рух «Автомайдан Житомира» розповсюджує інформацію про дівчинку-пільговика, яку водій маршрутки №104 не захотів везти до села Іванівка Житомирського району і в мороз висадив біля готелю «Ялинка» за межами Житомира.

«Коли висаджували дорослих чоловіків Атошників це одне, а коли дитину, як сліпе кошеня викинули вночі в мороз (-15°С) посеред лісу (район с.Довжик), бо бачте, їм не вигідно до с. Іванівка везти пільговика... Що за сволота така бездушна ? Маршрут 104 власник ФОП Савицький В.», - йдеться в дописі ГО «Рух Автомайдан Житомир» від 29 січня.

Також громадські активісти опублікували звернення до прокурора Житомирської області Любомира Війтовича, голови обласної ради Анжеліки Лабунської та голови ЖОДА Сергія Машковського з вимогою провести детальне розслідування вказаного факту та розірвати договір з перевізником. 

#простодістало!!! Мабуть всі ці історії з "некерованими перевізниками -маршрутістами" досягли свого апогею!!!Коли вис...

Опубліковано Рух АВТОМАЙДАН Житомир 29 січня 2016 р.

Про те, чи знають в облдержадміністрації про зухвалість водіїв і конкретно про вказаний факт, Житомир.info поцікавився у Романа Крисюка, начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації, яке займається питаннями транспорту.

«У нас 600 маршрутів, і щоденно виконується майже 200 зворотних рейсів. На жаль, де хто кого висадив, у мене немає щоденного моніторингу й інформації. Я вперше чую про цей випадок», - сказав Роман Крисюк.

Тоді Житомир.info запитав у начальника управління, чи відомі йому нарікання жителів іншого приміського села – Довжика – на незадовільний графік руху маршруту №102 (перевізники Дорогов та «Залізний пегас»).

«Так, ми отримували не одне звернення жителів Довжика, останній лист вже у цьому році – від сільської ради, про те, що маршрутки незадовільно їздять. Ми постійно моніторимо роботу перевізника. Під час останньої перевірки, коли виїжджали мої співробітники на маршрут, кількість машин відповідала тій кількості, яка була заявлена на участь у конкурсі. Періодично, у вихідні дні або у вечірній час, бувають випадки, що їздить менша кількість машин. Перевізники попереджені, і якщо найближчим часом ситуація не буле виправлена, ми будемо приймати рішення щодо заміни даних перевізників», - сказав Крисюк.

З його слів, останнє попередження після звернення сільради перевізники 102-го маршруту отримали уже в 2016 році. На питання, чому в маршрутках на Довжик відсутній графік руху, посадовець відповів:

«Ми вже неодноразово надавали графіки мешканцям і працівникам сільської ради, згідно з якими мають їздити всі машини. Обов’язок забезпечити графіками на зупинках лежить на органах місцевого самоврядування, тобто, на сільських радах. Вони мають належним чином утримувати автобусні зупинки і розміщувати інформацію про час відправлення машин. В автобусах немає вимоги, щоб висіли графіки руху. Постанова 176 не вимагає забезпечення розкладу. У водія має бути паспорт маршруту, розклад руху, не обов’язково на видному місці. Але ми попрацюємо над цим питанням».

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2015 року перевізники Житомирського району страйкували і вимагали підняти тарифи на проїзд. 21 січня 2016 року активісти і учасники АТО прийшли до облдержадміністрації, бо прочитали в інтернеті, що чиновники мають намір замінити пільги на безкоштовний проїзд у громадському транспорті грошовими компенсаціями. 18 січня у Житомирі водій маршрутки відмовив у проїзді дівчинці з посвідченням пільговика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі