Місто

Житомирські перевізники продовжують вимагати гроші з пільговиків

18 January 2016, 10:25

Заплатити за проїзд, навіть якщо у тебе є посвідчення пільговика, вимагають водії житомирських маршруток. Один з таких випадків трапився 18 січня на очах у журналіста Житомир.info.

Дівчинка разом з мамою, зайшовши у маршрутку №1 (АМ1600АА) пред’явила посвідчення дитини із багатодітної сім’ї, яке надає їй право безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту. Втім, водій зробив їй зауваження, що з 1-го січня пільги відмінили і змусив оплатити проїзд та вказав на відповідне оголошення, розміщене у салоні.

На зауваження журналіста про те, що пільги ніхто не скасовував, і прохання повернути дитині гроші, водій відповів, що право пільгового проїзду у їх маршрутках мають тільки учасники АТО, інваліди 1-ї групи, ліквідатори аварії на ЧАЕС 1-ї категорії та діти-сироти.

Під час нарад у Житомирській ОДА та міській раді перевізники зобов’язалися виділяти по 2 безкоштовних місця для пільговиків та безплатно перевозити усіх учасників АТО і родини загиблих, доки вирішується питання із наданням субвенцій. Втім, перевізники систематично порушують права пільговиків. Перевізник Аркадій Савіцький наразі не прокоментував, чому у автобусах на його маршруті досі розміщенні оголошення про скасування пільг – на телефонні дзвінки він не відповідає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі