Влада

Після підвищення зарплат військовим збільшилась кількість бажаючих служити за контрактом, - Муженко

30 January 2016, 10:21

 З 1 січня 2016 року у військовослужбовцям ЗСУ підвищили зарплату. Військовослужбовець за контрактом буде отримувати 7 тис. грн, командир взводу – 9 тис. грн, командир роти – 10 тис. грн., командир батальйону – 12 тис. грн., командир бригади – 14 тис. грн.

Як це вплине на боєздатність армії під час військових навчань на Житомирському полігоні розповів начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко.

«Ми довели до командирів порядок фінансування на поточний рік. І довели всі ті розміри грошового забезпечення, які на сьогоднішній день визначені відповідно до постанови Кабінету міністрів і наказом міністра оборони України. Але якщо раніше ми за тиждень-півтора набирали порядка 20-30 контрактників, то за перші два тижні нового року ми набрали порядка 300 чоловік на військову службу за контрактом. Це нам дає перспективи щодо переходу на контрактну армію професійну і відповідно створення професійно-оперативного резерву, які призначені для комплектування військових частин у випадку загрози», - сказав Віктор Муженко.

«Значна робота проведена і ця зарплатня, яку отримали військовослужбовці, дасть поштовх тому, що військовослужбовці будуть залишатися на контрактну основу. Звичайно, хотілося б як американський солдат отримувати зарплатню, але на сьогоднішній день ми маємо думати і про наших батьків-пенсіонерів, і про наших дітей, які вчаться, бо держава сьогодні може саме таку суму виділити», - сказав командир 80-ї окремої аеромобільної бригади Андрій Ковальчук.

У 2016 році на грошове забезпечення військовослужбовців буде виділено вдвічі більше коштів, ніж торік, - 30 млрд грн замість 14 млрд грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі