Події

У Житомирській області на три роки до тюрми можуть сісти 5 чоловіків, які пізно ввечері видобували бурштин

6 February 2016, 11:50

5 лютого на території лісового масиву Олевського району рейдовою групою було затримано 5 чоловіків, які за допомогою двох мотопомп організували незаконний видобуток бурштину.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Близько 22.00 працівники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції, управління СБУ та Олевського ВП у ході відпрацювання територій можливого функціонування незаконних копалень виявили у лісовому масиві неподалік с. Андріївки групу нелегалів. Чоловіки за допомогою двох мотопомп вимивали грунт у пошуках цінного каміння. Бурштиношукачів було затримано, а знаряддя їх праці та близько 11 грам намитого каміння вилучено», – йдеться у повідомленні.

Уже у відділі поліції, куди було доставлено затриманих, з’ясувалось, що всі вони жителі Олевського району Житомирщини, віком від 20 до 28 років.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує покарання від штрафу (від 6 800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на термін до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 3 лютого під час проведення спільного рейду по місцях можливої організації незаконного видобутку надр в Овруцькому районі поліцейські та представники прокуратури у лісі поблизу с. Сирниці помітили групу із 7 осіб, які видобували бурштин.

Фото прес-служби ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі