Місто

За «єдиним квитком» у житомирських маршрутках їздять хіба що родичі перевізників, - Ткачук

12 February 2016, 17:20

У Житомирі є люди, які безкоштовно їздять в маршрутках за так званим «єдиним квитком».

12 лютого кореспондент Житомир.info стала свідком того, як в районі торговельного центру «Дастор» у приміську маршрутку №104 «с. Іванівка – Станишівка» сіла дівчина років 20, показала водієві розгортку, схожу на посвідчення пільговика, і промовила «єдиний білет». На диво, водій обурюватися не став, а пасажирка проїхала одну зупинку і вийшла, не залишивши нам можливості поцікавитися, що за єдиний квиток і ким виданий.  

Із запитанням, невже це ті самі «електронні квитки», або «єдині карти» для безкоштовного проїзду пільговиків, які мали запровадити в Житомирі ще минулого року, ми звернулися до заступника міського голови Житомира Дмитра Ткачука, який курує питання транспорту.

«Чесно кажучи, не збагну, що за «єдиний квиток». Можу тільки сказати, що в Житомирі є перевізники, які, грубо кажучи, своїм друзям-знайомим-родичам виписують на проїзд на своєму маршруті так званий «єдиний» квиток у вигляді проїзного білета. Така штука є вже років 10. Просто власник маршруту виписує якийсь наклад заламінованих папірців з печаткою і підписом, які вважаються проїзним на маршрутку. Але він діє на тому чи іншому маршруті, і я сумніваюся, що людина могла за ним проїхати ще десь», - сказав Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році тодішній заступник мера Житомира Євген Демчик заявляв, що в бюджеті міста закладено 9 млн грн для впровадження «електронного квитка» в для безкоштовного проїзду в громадському транспорті пільгових категорій громадян. Зі слів Демчика, «єдина карта» для проїзду в комунальному транспорті та маршрутному таксі повинна була виглядати як соціальна банківська карта, яка дозволяла б «зчитувати» поїздку за поїздкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі