Влада

Депутати дозволили ветеранській організації й надалі орендувати приміщення Житомирської облради за 1 гривню

19 May 2016, 14:11

Депутати Житомирської облради не підтримали скасування дозволу Житомирській обласній організації ветеранів орендувати приміщення за 1 гривню.

Рішення «Про внесення змін до рішення № 180 від 31.03.16 «Про встановлення орендної плати» підтримали 25 із 56 депутатів, які залишилися після другої перерви сесії облради.

До присутніх депутатів звернулася депутат облради Олена Галагуза, яка виносила цей проект рішення на сесію.

«У цьому рішенні була мова про те, аби не давати дозвіл на оренду організації, яка займається і пропагує різних радянських вождів. Так, живих ветеранів мало, але займатися тим, що займаються ці, неприпустимо,» - сказала Галагуза.

«Мій дід також служив у Червоній армії, але вони не мають поширювати і пропагували сталінську символіку», - висловився депутат облради Сидір Кізін.

Голова облради Анжеліка Лабунська запропонувала депутатам звернутися до Верховної Ради, аби відреагувати закон, який був прийняти у 1993 році.

«Є закон про гарантії прав таких організацій. Він діє з 1993 року. Зверніться до депутатів Верховної Ради, аби скасувати дії цього закону. Для того, аби врегулювати всі ці норми, треба звертатися до Верховної Ради», - сказала Лабунська.

З першого разу рішення підтримали всього 16 депутатів. Після обговорення Лабунська запропонувала повернутися до цього питання, але депутати знову його не підтримали.

Нагадаємо, під час пленарного засідання 31 березня Олена Галагуза закликала колег-депутатів виключити пункт про встановлення орендної плати у розмірі 1 грн Житомирській обласній організації ветеранів за користування приміщенням загальною площею 73,2 кв. м, яке перебуває на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради і знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 2, на 2016 рік.

Як повідомляв Житомир.info, депутат Галагуза зареєструвала проект рішення сесії про скасування дозволу Житомирській обласній організації ветеранів на оренду приміщення за 1 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі