Влада

Житомирська облрада надала ветеранській організації, у якої висіли портрети Сталіна і Леніна, приміщення за 1 гривню

31 March 2016, 13:44

Рада обласної організації ветеранів буде орендувати комунальне приміщення за 1 гривню на рік.

Таке рішення прийняли депутати на сесії Житомирської облради 31 березня.

Депутат Олена Галагуза (фракція «Самопоміч») нагадала, що за заявою активістів СБУ проводить перевірку діяльності ветеранської організації, представники якої називають патріотів «націонал-фашистами».

«Зараз проводиться перевірка в СБУ на предмет антиукраїнської і антидержавної діяльності цієї організації. Я особисто, а також мої колеги з фракції вважають неприпустимим підтримку з боку обласної ради саме цієї організації. Я вас прошу не голосувати, а можливо, виключити саме цей пункт в даному переліку. Тому що це ненормально, коли на сайті забороненої Комуністичної партії України постійно цитують Житомирську обласну організацію ветеранів, де, зокрема, наших захисників називають націонал-фашистами», - заявила Олена Галагуза.

Але голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська запропонувала поставити на голосування спочатку рекомендацію комісії – «надати», а потім вже пропозицію депутата.

В результаті за надання приміщення в оренду за 1 грн проголосували 34 депутати – рішення прийняте, пропозиція Галагузи не розглядалася.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня житомирські активісти прийшли до представників Ради обласної організації ветеранів України, порвали портрети Сталіна та  познімали радянську символіку.

Депутат Олена Галагуза

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі