Влада

Мер створив робочу групу, яка буде розбиратися з житомирським сміттям

29 June 2016, 13:46

Мер Житомира Сергій Сухомлин створив робочу групу для вирішення проблем міського сміттєзвалища.

Від повідне розпорядження, яке Сухомлин підписав 24 червня, опубліковане на сайті міської ради.

«З метою визначення і розв’язання проблем пов’язаних з Житомирським міським полігоном по захороненню твердих побутових відходів (далі ТПВ) та на підставі ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» створити робочу групу щодо визначення і розв’язання проблем пов’язаних з міським полігоном по захороненню ТПВ та затвердити її склад згідно з додатком. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків», - йдеться у документі.

Очолює робочу групу заступник мера Олександр Фещенко, заступник голови робочої групи – начальник управління житлового господарства Сергій Кондратюк. У складі робочої групи також Сергій Колесник, начальник комунального підприємства «Автотранспортного підприємства 0628», представник балансоутримувача полігону.

Крім того до складу робочої групи входять шість експертів – Годовська Тетяна Борисівна, Зіновчук Наталія Василівна, Рихлюк Віктор Анатолійович, Горбачук Андрій Володимирович, Тимофєєнко Дмитро Олександрович, Бондар Варвара Григорівна та стільки ж представників місцевої громади, а саме: Швець Тетяна Василівна, Аллб’єв Юрій Миколайович, Братков’як Владислав Йосипович, Тарарай Леонід Олександрович, Рожко Олександр Іванович, Петрук Андрій Євгенович.

Як повідомляв Житомир.info, 14 червня мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир «підставив плече Львову» і може приймати в день 50-60 тонн сміття, а львівська влада звертаються з проханням про допомогу і до інших міст. Це обурило деяких містян та депутатів міської ради: не зважаючи на запевнення директора КАТП-0628, що сміттєзвалище без проблем може прийняти сміття з Львівщини, ввечері 16 червня кілька десятків людей на околиці Житомира перекрили дорогу сміттєвозам з львівськими номерами. 17 чеврня Житомир офіційно припинив приймати на свій полігон твердих побутових відходів сміття зі Львову. Кілька десятків людей 21 червня прийшли у міську раду, щоб дізнатися, що буде з житомирським сміттєзвалищем та чи не загрожує місту екологічна катастрофа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі