Місто

Житомир допомагає Львову – приймає фури зі сміттям

14 June 2016, 13:25

Із львівського сміттєзвалища у Житомир фури перевозять сміття. Також Львів веде переговори і з іншими містами про прийом відходів.

Про це Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів під час брифінгу 14 червня.

«Я думаю, що в такій ситуації може опинитися будь-яке місто України, і я думаю, що абсолютно нормально, якщо ми підставили Львову плече. Оплачує перевезення Львів, і Львів зараз веде переговори із Запоріжжям про прийом сміття. Об’єми, які дає Львів, - це приблизно 600 тонн. Житомир може прийняти додатково вдень там  50 тонн, 60 тонн, а Львову потрібно 600 тонн. Вони ведуть переговори із Запоріжжям і з іншими містами. Питання швидко не вирішується, але переговори ми ведем. Чому у Львові сталася трагедія? Полігон горів, пішли тушити полігон, стався обвал. В нас полігон вже не горить два роки. Він не буде горіти, тому що викиди метану зменшились в два рази, тому що відбирається газ для біогазової станції, і зараз він не може загорітись, так як він раніше загорявся чи від недопалка, чи навіть від дна пляшки, яка  під сонцем нагрівається. Вже така ситуація два роки не спостерігається», – зазначив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 1 червня увімкнули пожежні сирени в пам'ять про рятувальників, які загинули на звалищі під Львовом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі