Влада

Житомирські депутати встановили мораторій на підвищення тарифів та вимагають відповідних дій від Ради та Кабміну

14 July 2016, 11:17

Депутати проголосували за встановлення в Житомирі мораторію на підвищення тарифів з 1 липня 2016 року та за звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів з вимогою впровадження мораторію на підвищення тарифів.

Таке рішення було прийняте на позачерговій сесії міської ради 14 липня. «За» проголосували всі 40 присутніх (всього в міській раді 42 депутата).

Проект рішення про мораторій підготували представники ВО «Свободи», а звернення – ВО «Батьківщина» та Радикальної партії.

«Запровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення. Заборони нарахування з 1 липня 2016 року та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату за комунальні послуги. Заборони постачальникам тепла, газу, електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги», - вимагають від Верховної Ради житомирські депутати.

Від Кабміну депутати вимагають розкрити та оприлюднити методику розрахунку тарифів та негайно зробити перерахунок цін з метою зменшення тарифів.

Детальніше про обговорення та голосування дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня, під час свого щотижневого брифінгу, мер Житомира Сергій Сухомлин прокоментував заяви деяких політиків про «заморожування» тарифів на комунальні послуги місцевими радами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі