Місто

Чи готові житомиряни платити більше за проїзд у громадському транспорті. Опитування

21 September 2016, 13:29

3-4 гривні у тролейбусі та від 4 до 6 гривень у маршрутках – саме стільки вже найближчим часом можуть змусити житомирян платити за проїзд у громадському транспорті. Можливе підвищення цін анонсував заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук. За словами чиновника, зростання вартості проїзду зумовлене здорожчанням вартості електроенергії, і зараз розрахунки перевіряють спеціалісти. Новина викликала шквал негативних коментарів у соцмережах. Користувачі впевнені, що для початку потрібно підвищити якість пасажирських перевезень, і лише після того говорити про підвищення вартості проїзду. Як житомиряни, яким щодня доводиться користуватись громадським транспортом, ставляться до можливого подорожчання проїзду ми поцікавились в перехожих.

«Я часто їжджу маршрутками, тому думаю, що це буде незручно для наших людей. Мало заробляємо, тому витрачати більше на проїзд - це безглуздо. Так, як я працюю в такому місці, що інший транспорт не ходить, то, мабуть, доведеться платити, але я була би проти. Якби від мене щось залежало, то я була би проти цієї ситуації», - каже житомирянка Ірина.

«Мені здається, що не варто підвищувати, тому що у людей немає грошей. Взагалі, звичайно, добре мати трамваї і тролейбуси, тому що це екологічно чистий транспорт і дешевше обходиться ніж маршрутки. Але зараз мало хто на трамваях і тролейбусах їздить, зараз, по-моєму, всі пересіли на маршрутки. Можливо, можна підняти на копійок п'ятдесят, щоб був проїзд 2,50, але вище не варто», - вважає житомирянин Святослав.

«Я думаю, що не треба підвищувати. Нехай вже буде так як є. Мене влаштовують ті ціни, які зараз є», - каже житомирянин Максим.

«У тролейбусі не варто підвищувати, тому що в тролейбусі комфорту ніякого, вони гудуть, складаються навпіл прямо на ходу. Їздиш, а під ногами підлога ворушиться. Якщо піднімати тарифи, то, по-перше, поміняти повністю всі тролейбуси на нові. Маршрутки, принаймні, стали більш-менш нові їздити, нормальні. Я вважаю, що якщо піднімати, то спочатку нормальні тролейбуси пустити, а потім вже піднімати, так як маршрутки нормальні», - переконаний житомирянин Олександр.

«Я думаю, що люди негативно будуть ставитись до цього. Так як було негативно, коли підняли ціну на проїзд до трьох гривень, так, я думаю, і зараз буде негативно», - вважає житомирянка Настя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі