Суспільство

У Коростені хочуть видати книгу про понад 300 учасників АТО

23 September 2016, 17:12

У Коростені на початку 2017 року планують видати книгу пам’яті «Учасники АТО Коростенщини», в якій опублікують історії про 326 учасників АТО міста.

Про у коментарі Житомир.info 23 вересня розповів заступник Коростенського міського голови Олександр Дзиґа.

«Ця книга передбачає портрети всіх учасників АТО міста Коростеня та їхні короткі біографічні довідки. Це буде своєрідний альбом пам’яті, який стосуватиметься не лише загиблих, а й живих наших захисників. У книзі буде три розділи – «Пам’ятаємо», «Шануємо», «Віримо». Плануємо до кінця цього року зібрати всі матеріали (біографії більшості із них у нас уже є), а вже на початку 2017 року видати книгу. Офіційно у нас сьогодні 326 учасників АТО. Серед них, на жаль, по місту Коростеню було двоє загиблих – це Василь Петренко та Сергій Романчук. Крім того, є ще ті загиблі бійці, котрі були родом із Коростенського району, але їхні дружини вже отримали квартири в місті. Тож тепер по місту у нас шестеро загиблих», – прокоментував він.

Книгу планують видати невеликим накладом – кількасот примірників. Спершу її презентують кожній родині учасників АТО Коростеня. Але ознайомитися з матеріалами зможуть усі охочі, бо крім паперового варіанту, в мережі опублікують також і електронний відповідник. Видавати ж таку книгу пам’яті у райцентрі розраховують передусім за кошти меценатів.

«Поки ми хочемо все це зробити повністю за рахунок благодійних коштів. Одна з ідей – провести для цього благодійний марафон до Дня захисника України, який триватиме протягом двох тижнів. До нього ми підключаємо всіх: школи, установи, підприємства... Підбиття підсумків марафону відбудеться вже 14 жовтня. Ці кошти, перш за все, ми передамо на Збройні Сили. Але я думаю, частково навіть і на альбом піде. Крім того, в Коростені є й меценати, які цю ідею підтримують», – уточнив заступник мера.

Разом із тим, на сайті Коростенської міськради уточнюють, що виготовлення книги пам’яті «Учасники АТО Коростенщини» є спільним проектом виконкому, ГО «Учасники АТО Коростенщини» та благодійного фонду «Елохім».

«Матеріали приносити за адресами: вул. Музейна (Крупської), 3 – Центр соціальних служб для сім'ї дітей та молоді, вул. Музейна (Крупської), 7 та вул. Шевченка (Кірова), 8 – Управління праці та соціального захисту населення, вул. Грушевського, 22 (каб. 4) – Виконавчий комітет Коростенської міської ради. Автобіографія повинна містити наступну інформацію: П. І. Б., дата народження, місце народження, місце та період навчання, місце та період роботи, служба в зоні АТО», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ви можете подивитися відеокнигу пам’яті загиблих бійців 95-ї бригади, яку Житомир.info створив торік.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі