Місто

У житомирській багатоповерхівці на Богунії встановили три нових ліфти

25 November 2016, 18:22

У трьох під’їздах житлового будинку по вулиці Вільський Шлях, 5, 25 листопада відновили роботу ліфтів, які не працювали з 1999 року.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Зазначений житловий будинок, 1986 року забудови, передано у комунальну власність міста Житомира у 2014 році від ПАТ «Фірма Житомирінвест». Ліфти не працювали з 1999 року. На придбання та встановлення ліфтів у цьомубудинку з міського бюджету були витрачені кошти у сумі 1 млн 495 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Разом з тим у коментарі у коментарі Житомир.info виконувач обов’язків начальника управління житлового господарства міськради Андрій Оніщенко розповів, що до кінця 2016 року ліфти планують повністю замінити ще у шести житомирських багатоповерхівках.

«У цьому році у нас запланована повна заміна 14 ліфтів. Це ті ліфти, які не працювали десятиліттями. Наприклад, по Максютова, 5 (після перейменування – Вільський Шлях), ліфт не працював 17 років. Наступні адреси – це: вулиця Космонавтів, 20, вулиця Ціолковського, 14, площа Польова, 10, вулиця Бальзаківська, 4, вулиця Кібальчича, 11, площа Польова, 7. Роботи вже розпочато у всіх цих будинках. Тут 11 ліфтів треба замінити. Але ми ще до цієї серії додаємо Вільський Шлях, 5. Сьогодні (25 листопада, – ред.) ми вже закінчили. У цьому будинку три ліфти. До кінця цього року ми повинні замінити ліфти за всіма цими адресами. На ці потреби з міського бюджету виділено 8 млн 700 тис. грн. Загалом же, у міському господарстві 1019 ліфтів. Але замінити треба отих 14. Бо у більшості нічого не робилося (щодо заміни ліфтів) ще з радянських часів, тобто відтоді як подибувався будинок. Якщо ми говоримо про будинок по Максютова, 5, який був переданий у комунальну власність міста Житомира тільки в 2014 році (до цього це був відомчий будинок), то останніх 17 років мешканці не знали, що таке ліфти. Ми на Новий рік зробили їм подарунок. Бо уявіть собі, якщо останніх 15 років люди на дев’ятий поверх піднімалися пішки», – пояснив він.

Як повідомляв Житомир.info, на початку року у Житомирі планували повністю відремонтувати 17 ліфтів, які не працювали більше двох десятків років. У листопаді 2016 року управління житлового господарства Житомирської міської ради провело три тендери з капітального ремонту ліфтів в житлових будинках.

Фото з сайту Житомирської мерії

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі