Влада

Управління житлового господарства провело кілька тендерів, щоб розрахуватися з підрядником за відремонтовані житомирські ліфти

8 November 2016, 17:00

У листопаді 2016 року управління житлового господарства Житомирської міської ради провело принаймні три тендери з капітального ремонту ліфтів в житлових будинках міста.

Результати відкритих торгів опубліковані на порталі електронних закупівель ProZorro.

Переможцями двох тендерів вказане «Спеціалізоване ремонтне підприємство «Спецліфтреммонтаж» з Житомира, ще одного - ДП «Ремліфтмонтаж» ПСП «Вертикаль» з Бердичева.

Йдеться про 47 житомирських ліфтів, які вже відремонтовані, але розрахунки з підрядниками ще не проведені, - пояснив Житомир.info виконувач обов’язків начальника управління житлового господарства міськради Андрій Оніщенко.

«Це ліфти, як були відремонтовані у серпні, вересні та жовтні цього року. Тобто, за 47 адресами були проведені ремонтні роботи із заміни вузлів та запчастин ліфтів. Ці ліфти сьогодні працюють. Чому тоді проводяться тендери? Якби б ми чекали на кожен заламаний ліфт, поки відбудеться сесія, поки відбудеться обговорення, то вони б стояли у неробочому стані місяць чи два. Ці роботи були виконані організаціями, які вказані у тендерах, протягом певного терміну за гарантійними листами. Тепер проводимо тендер, щоб провести оплату цих робіт», - пояснив Андрій Оніщенко.

Він роз’яснив механізм ремонту ліфтів і оплати за ці роботи.

«Виділення грошей відбувається на сесії міської ради. Наприклад, зараз у нас немає коштів, але є, приміром, 7 чи 10 поламаних ліфтів. Терміново отримати кошти ми не можемо, їх може виділити сесія депутатів, яка наступна запланована на кінець листопада цього року. Ми готуємо матеріали, ходимо на депутатські комісії, обґрунтовуємо, скільки коштів треба для ремонту цих ліфтів. Депутати нам це питання погоджують, і ми пишемо гарантійний лист за підписом начальника управління керівнику фірми, яка обслуговує ліфти, де просимо провести роботи і гарантуємо оплату в поточному році», - розповів в. о. начальника.

Як повідомляв Житомир.info, житомирська влада збиралася повністю відремонтувати 17 ліфтів, які не працювали більше двох десятків років, та доповнити перелік капремонту в 2016 році ліфтами 14-х ОСББ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі